Flyer Nairobi Happy Life Circle.jpg
Pregnant woman in nature

Gelukkig Zwanger

Doula en Gelukexpert Onyema helpt vrouwen zo natuurlijk en vreugdevol mogelijk zwanger zijn en bevallen.

Supporting Women and Families to experience a natural, joyfull and empowering pregnancy and childbirth

Gelukkig Zwanger

Wil je je tijdens je zwangerschap en bevalling niet laten meeslepen door angst, maar in je kracht staan en deze bijzondere periode vanuit vertrouwen en eigen leiderschap ervaren? Neem dan contact met mij op voor een kennismaking en een gesprek over je behoeften, je budget en een persoonlijk traject dat bij jou past.

Mijn naam is Onyema, moeder van 5 kinderen. Ik ben Doula en Gelukdeskundige en ik help vrouwen zo natuurlijk en vreugdevol mogelijk zwanger zijn en bevallen. Tot de mogelijkheden behoren bijvoorbeeld gesprekken; wandelsessies; voorlichting; bewegen; meditatie; bespreken van artikelen / teksten over zwangerschap en bevallen; massage; een combinatie van voorgaande en nog veel meer. Dit is per zwangere vrouw verschillend.

De coaching is 1 op 1 maar je mag je ook gezellig aanmelden in duo's of groepjes.

06-26843489 | info@geluk.expert

Logo2.PNG

How I Assist

Ik begeleid tijdens de zwangerschap en bereid voor je mentaal voor op je bevalling met behulp van inzichten uit de positieve psychologie en diverse literatuur en inzichten over zwangerschap en bevallen. Ik kan ook aanwezig zijn bij de bevalling.

Foto web 4_edited.jpg
Image by 🇸🇮 Janko Ferlič - @specialdad

Over Onyema

"Ik heb 5 kinderen. Mijn ervaring is divers en internationaal. Een zwangere vrouw in haar kracht zetten is zo mooi om mee te maken. En in je kracht staan betekent niet dat je continu sterk moet zijn. Ik help je te vertrouwen op jezelf"

Betrokken, creatief, ervaren

Ik ben werkzaam als gelukdeskundige en doula. Als gelukdeskundige help ik mensen en organisaties met het vergroten van hun (werk)geluk en persoonlijk leiderschap (zie ook www.geluk.expert). Deze ervaring is een enorme verrijking bij het begeleiden van zwangere vrouwen. Ik ben warm, creatief en kan goed inspelen op wat een zwangere of bevallende vrouw nodig heeft. Een zwangerschap en bevalling zijn mijlpalen in je leven, enorm krachtige ervaringen en het proces is niet altijd gemakkelijk. Ik begeleid je om vanuit je natuurlijke kracht zwanger te zijn. Ook al is het misschien niet altijd makkelijk en als je er met een positief gevoel op terug kunt kijken, dan ben je gesterkt, verrijkt en verwonderd door wat je allemaal kunt.

Na mijn studie was ik in eerste instantie werkzaam bij de Verenigde Naties. Door deze internationale ervaring als expat ben ik in aanraking gekomen verschillende culturen. Hierdoor heb ik mensen goed leren aanvoelen. Ik heb met vier kinderen en vijfde op komst ook diverse persoonlijke ervaringen met bevallen, zowel met als zonder verdoving. Ik heb dus geen ideaal bevalplaatje in mijn hoofd van hoe een bevalling eruit moet zien en waar deze plaats moet vinden. Tijdens een eerste gratis kennismaking, bespreken we wat bij jou past en wat ik voor je kan betekenen zodat jij goed je eigen keuzes kunt maken en gaat bevallen vanuit vertrouwen.

Tijdens de zwangerschap: Coaching / sessies / gesprekken 


Om je zwangerschap natuurlijk vreugdevol te ervaren en je voor te bereiden op je bevalling. Ik heb affiniteit met de holistische verloskunde.

Eigen leiderschap en inzicht

Dankzij mijn ervaring als gelukdeskundige heb ik als doula meer te bieden. In mijn praktijk integreer ik de modernste en eeuwenoude inzichten uit de geluk-wetenschappen met voorlichting en inzichten omtrent zwanger zijn en bevallen. Zo help ik vrouwen (en eventuele partner) om vreugdevol en vol vertrouwen hun bevalling tegemoet te treden. Angstige en beperkende overtuigingen ruimen we samen uit de weg, om plaats te maken voor genieten, bewustzijn en persoonlijk leiderschap gedurende je zwangerschap, thuis, op je werk en tijdens je bevalling. We richten ons bijvoorbeeld op: Mentale voorbereiding; Ontspanning (her) vinden; Confronterende emoties; Omgaan met angst voor bevallen en pijn; het maken van een geboorteplan; Voorlichting; De regie houden over je bevalling; Natuurlijk bevallen; Partnersessie ter voorbereiding op de bevalling; Holistische massage;

Gesprekken over hoe het gaat / luisterend oor (individueel /groep); Bewegen; Wandelen; Omgaan met zwangerschap (en erna) op werk; Meditatie; Boeken; ... Uiteraard is een combinatie mogelijk en wenselijk. Jouw behoefte staat centraal. Ook geef ik je eenvoudige oefeningen mee, om je inzichten uit de sessie in je dagelijkse (zwangere) leven te integreren. Of het nou je eerste, tweede, of derde, (etc.) kindje is, ik help je om vanuit je natuurlijke kracht zwanger te zijn en je voor te bereiden op een bevalling die past bij wie jij bent.

Image by Sharon McCutcheon

De bevalling:

Doula en postnataal bezoek

Een doula kent je wensen, je angsten en je grootste kracht. Dat maakt je doula dé perfecte brug in je geboorteteam.

Betrokken en afgestemd op jouw behoeften

De rol van de doula wordt gevormd door de persoonlijke wensen van de ouder(s). Ze kent het medisch protocol, geeft mentale en praktische hulp. Ik geef bijvoorbeeld tips hoe je je weeën kunt opvangen en de ontsluiting kunt bevorderen en ondersteun door het geven van massages, verkoelende washandjes, drinken etc. Ook help ik je met het behouden van een mindset tijdens je bevalling die goed is voor jou en je baby. Een doula geeft geen medische ondersteuning, ze begeleidt uitsluitend vanuit haar kunde en ervaring. Een bevallingsfilm / verslag behoort ook tot de mogelijkheden

“Een man is emotioneel betrokken. Een doula is een heel betrokken professional. Dat geeft een man vaak rust, is mijn ervaring. Mijn aanwezigheid zorgt ervoor dat hij zijn rol kan pakken als partner.”

Trouw (2017)

Onyema heeft mij geholpen tijdens mijn bevalling. Het was zo een enorme steun om haar erbij te hebben. Ze heeft zoveel rust en overzicht. Ze gaf me het gevoel dat ik het kon. Ik zou niet weten wat ik zonder haar gedaan zou hebben.

Trix Janssen

Mijn bevalling was met Onyema en het was (in tegenstelling tot mijn eerste bevalling) een geweldige ervaring. Ze is zo creatief in het eenvoudig de rust behouden en de mindset die je nodig hebt, tijdens je bevalling en zwangerschap. Ik had het 'onder controle', ik kon er in mee gaan zonder angst. Mijn partner was er ook erg blij mee en heeft kunnen genieten van het proces.

Nynke Nauta

Ik was eigenlijk best bang om te bevallen. Bang voor pijn. Door de gesprekken, sessies, en boeken die we bespraken tijdens mijn zwangerschap ging ik er anders tegenaan kijken. Ik voelde me sterk met mijn nieuwe inzichten. Hier kon ik tijdens de bevalling op terugvallen

Hester de Bruin

Pregnant woman in nature

World Health Organization (2017)

"Over het algemeen hadden vrouwen die constante hulp en aandacht kregen (of dat nu van hun partner, verloskundige of doula was) minder pijnmedicatie nodig, minder negatieve gevoelens over de bevalling en 25 procent minder keizersnedes. Daarbij duurde het baren ook nog eens veertig minuten korter"

Contact

Thanks for submitting!